Af Anne Falck
I slutningen af maj åbnede Restaurant Anders og Carina på Axeltorv. Bag nyskabelsen står restauratørparret Anders Jørgensen og Carina Ladewig, der de seneste fire år har forpagtet restauranten i Helsingør Golfklub.
Smørrebrød er en fællesnævner, men ellers er Anders Jørgensen og Carina Ladewig klar med et nyt koncept for Restaurant Anders og Carina, der bliver deres helt egen. – Vi fik simpelthen et tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Vi elsker golfklubben, men når restaurationsverdenen ligger så dybt i vores blod, er det da lidt af en drøm at få lov til at åbne sit eget, forklarer Carina om overtagelsen af lokalerne, der før husede Café Hyacint.
Parret vil fortsat forpagte og drive golfklubbens restaurant, hvor de i forvejen er kendte for deres lækre smørrebrød. I deres nye restaurant bliver smørrebrød også et omdrejningspunkt, men der bliver alligevel forskel. Blandt andet vil de lægge meget vægt på økologi, og så vil man kunne få en smagsmæssig oplevelse med et twist – moderne smørrebrød, kunne man kalde konceptet.
På torvet udenfor restauranten har Anders og Carina fået en ølvogn, og også her vil der være servering i de mere uformelle rammer, hvor man kan nyde en kold øl.
Indenfor i restauranten vil parret satse på lokale gæster, der ønsker at bestille bord til en god frokost med et godt glas vin til.
Det vil primært være Carina, man kan møde i Restaurant Anders og Carina, mens Anders vil være mest i golfklubben.
– Vi er glade for, at vi har fået en god stab af flere tidligere medarbejdere og kolleger fra vores tidligere job. Og så har vi endelig fået Nicholas Alfieri med om bord som vores køkkenchef. Nicholas er uddannet fra det tidligere Le Port, og han har et højt gastronomisk niveau og sætter sit præg med økologiske råvarer samt fokus på velfærd, fortæller Carina.
Hun og Anders mødte hinanden, da de begge for år tilbage arbejdede på Strand- & Badehotel Marienlyst, Anders som restaurantchef og Carina som hotelchef.
I Restaurant Anders og Carina er der lagt vægt på gode og friske råvarer og lækkert smørrebrød, som parret sætter sit eget præg på. Til efteråret udvides åbningstiden i weekenden, så man også får mulighed for at nyde en god middag samt dagens ret som take away.
– Vi glæder os meget til at byde vores lokale gæster velkommen, og så er vi glade for, at de svenske turister også vender tilbage, siger Carina, der sammen med Anders går en travl sommer i møde. Men det gør ikke spor. Parret er vant til lange arbejdsdage.
– Og så giver det bare ekstra energi at få vores eget sted, lyder det med et smil fra Carina.
Restaurant Anders & Carina
www.anderscarina.dk – Telefon: 49216970