Magainsetfeinschmecker
  • Forside
  • Underholdning
    • Kulturhus Trommen
    • Fest med WOW effekt
  • Artikler
    • Forskellige artikler
  • Magasiner
  • Events
  • Om os
  • Kontakt

Arkiv

  • januar 2023
  • december 2022
  • oktober 2022
  • august 2022
  • juli 2022
  • juni 2022
  • maj 2022
  • marts 2022
  • januar 2022
  • september 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • maj 2021
  • marts 2021
  • februar 2021
  • november 2020
  • marts 2020

Kategorier

  • Både
  • Biler
  • Bolig
  • Børn
  • Dyr
  • Event
  • Gastro
  • Greenhouse
  • Interieur og design
  • Køkken
  • Kunst
  • Livsstil
  • Luksus secondhand
  • Mode
  • Musik
  • Oplevelser
  • Outdoor
  • Rejser
  • Skønhed
  • Sundhed
  • Uncategorized
  • Underholdning
Magainsetfeinschmecker Magainsetfeinschmecker
  • Forside
  • Underholdning
    • Kulturhus Trommen
    • Fest med WOW effekt
  • Artikler
    • Forskellige artikler
  • Magasiner
  • Events
  • Om os
  • Kontakt
219
0
0
  • Gastro
  • Oplevelser

Bagsværd Lakrids – Dansk kemi-ingeniørduo baglakrids-eventyr

  • januar 12, 2023
  • StrandvejsMagasin
Total
0
Shares
0
0
0

Af Anne Falck

Bagsværd Lakrids har på få år vundet danske lakridselskeres hjerter i en grad, så den lille butik på Bagsværd Hovedgade sidste år blev værdisat til et to-cifret millionbeløb. Lakridsen sælges nu i over 600 butikker i Danmark, Tyskland, Sverige og Norge.

At fremstille den helt rigtige lakrids kræver mere end fornemmelse for den gode smag, passion og iværksætterlyst. Lakridsfremstilling er helt bogstaveligt en videnskab, så hvad er mere naturligt, end at et vellykket partnerskab, bestående af to studiekammerater fra kemiingeniørstudiet, står bag en af de største danske lakridssucceser i nyere tid.Det hele begyndte i julen 2014, hvor kemiingeniør Søren Beier eksperimenterede med at koge lakrids hjemme i sit eget køkken.

Studiekammeraten fra Danmarks Tekniske Universitet, Morten Kornbech Larsen, der også er kemiingeniør og i dag er direktør i virksomheden, kom forbi en dag og fik en smagsprøve.- Søren trak en teske med flydende lakrids op ad en gryde, og da jeg smagte på det, oplevede jeg en fuldstændig intens smag, som man ikke finder magen til, fortæller Morten Kornbech Larsen. Lakridsen fra Bagsværd Lakrids fremstilles den dag i dag som den-gang, det hele begyndte hjemme i Søren Beiers køkken. Den bliver kogt i store gryder under konstant omrøring og med 0,1 grads nøjagtighed på kogetemperaturen, som i øvrigt er en velbevaret hemmelighed. Der tilsættes ikke mel eller majsstivelse, fordi det ødelægger smagen, som er det vigtigste

nna og Anna fremtryller appelsinskal mens Michael kaster en appelsin til Mor-ten mens Helle håber at alt går godt.

Mange smagsvarianter
Den karakteristiske og helt fantastiske smag, som kendetegner Bag-sværd Lakrids skyldes Maillard-reaktionen, hvor mælkeprotein og suk-ker reagerer med hinanden under kogningen og skaber en karamellisering. Efter kogning hældes lakridsen i forme, hvor den hærder natten over, inden den håndskæres og pakkes i en engelsk papirkuvert, der bevarer lakridsens fine smag bedst muligt. Det er otte år efter begyndelsen stadig Søren og Morten, der står for at udvikle nye lakridsprodukter hvert år, og Morten er tilmed én af fire lakridsmagere, der sammen med de øvrige knap 50 ansatte sørger for at kunne tilfredsstille lakridselskere i ind- og udland med de lækreste varianter af Bagsværd Lakrids som f.eks. chililakrids, ingefærlakrids, salmiaklakrids, sød lakrids, myntelakrids og symfonilakrids.

Prisbelønnet lakrids
Bagsværd Lakrids har flere gange deltaget i det uofficielle i DM i lakrids – the Liqourice Taste Award, første gang i 2018, hvor det blev til sølv-medalje. I 2019 blev det bronze. Og i 2020 modtog Bagsværd Lakrids guldmedaljer i Tivoli af et enigt dommerpanel i Tivoli. – Det var fedt at vinde guld, men også lidt underligt at modtage prisen i et (grundet pandemien) mennesketomt Tivoli, siger Morten Kornbech. I tiden op til jul kan man naturligvis finde en julekalender, der er fyldt med den prisvindende Bagsværd Lakrids samt den chokoladeovertrukne Symfonivariant.

www.bagsvaerdlakrids.dk

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
StrandvejsMagasin

Previous Article
  • Uncategorized

Kunstart20 – Kunstnerliv ved Vesterhavet

  • januar 12, 2023
  • StrandvejsMagasin
View Post
Next Article
  • Gastro

Selected Gourmet – Prisbelønnet Chokolade med fokus på fairtrade og miljø

  • januar 13, 2023
  • StrandvejsMagasin
View Post
Måske kan du også lide
View Post
  • Gastro
  • Oplevelser

Café Rosenhuset – Livet er ikke lutter lagkage- det er også en dans på roser

  • StrandvejsMagasin
  • januar 13, 2023
View Post
  • Gastro

Selected Gourmet – Prisbelønnet Chokolade med fokus på fairtrade og miljø

  • StrandvejsMagasin
  • januar 13, 2023
View Post
  • Event
  • Musik
  • Oplevelser
  • Underholdning

HORNBÆK JAZZKLUB

  • StrandvejsMagasin
  • januar 12, 2023
View Post
  • Gastro

Appetit – Lækker mad og hyggelig atmosfære

  • StrandvejsMagasin
  • december 30, 2022
View Post
  • Gastro
  • Musik
  • Oplevelser
  • Underholdning

Italiener med stor passion for jazz og pizza

  • StrandvejsMagasin
  • december 20, 2022
View Post
  • Event
  • Oplevelser

CHAMPAGNE UNIVERSET i NORDSJÆLLAND

  • StrandvejsMagasin
  • oktober 23, 2022
Skipperhuset
View Post
  • Event
  • Gastro
  • Køkken
  • Oplevelser

Selskaber og a la carte året rundt i Skipperhuset

  • StrandvejsMagasin
  • oktober 17, 2022
View Post
  • Event
  • Oplevelser

Få julefrokosten i hus!

  • StrandvejsMagasin
  • oktober 17, 2022

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg

  • Café Rosenhuset – Livet er ikke lutter lagkage- det er også en dans på roser
  • JULESTEMNING OG NOSTALGI HOS TIBBERUP HØKEREN
  • Selected Gourmet – Prisbelønnet Chokolade med fokus på fairtrade og miljø
  • Bagsværd Lakrids – Dansk kemi-ingeniørduo baglakrids-eventyr
  • Kunstart20 – Kunstnerliv ved Vesterhavet

Seneste kommentar

  1. jiz på 10 års jubilæum kom forbi til spændende oplevelser med masser gode tilbud
  2. Mark på Kurbadet by Ilse Jacobsen
Kategorier
  • Både (3)
  • Biler (6)
  • Bolig (29)
  • Børn (3)
  • Dyr (3)
  • Event (9)
  • Gastro (12)
  • Greenhouse (3)
  • Interieur og design (29)
  • Køkken (4)
  • Kunst (15)
  • Livsstil (37)
  • Luksus secondhand (2)
  • Mode (11)
  • Musik (4)
  • Oplevelser (16)
  • Outdoor (9)
  • Rejser (14)
  • Skønhed (10)
  • Sundhed (7)
  • Uncategorized (5)
  • Underholdning (6)
Fremhævet indlæg
  • 1
    Café Rosenhuset – Livet er ikke lutter lagkage- det er også en dans på roser
    • januar 13, 2023
  • 2
    JULESTEMNING OG NOSTALGI HOS TIBBERUP HØKEREN
    • januar 13, 2023
  • 3
    Selected Gourmet – Prisbelønnet Chokolade med fokus på fairtrade og miljø
    • januar 13, 2023
  • 4
    Bagsværd Lakrids – Dansk kemi-ingeniørduo baglakrids-eventyr
    • januar 12, 2023
  • 5
    Kunstart20 – Kunstnerliv ved Vesterhavet
    • januar 12, 2023
Sidste indlæg
  • HORNBÆK JAZZKLUB
    • januar 12, 2023
  • Skjern Bank – Lille bank- med stærke værdier
    • januar 6, 2023
  • GoTutor – Privat lektiehjælp af allerhøjeste kvalitet
    • januar 6, 2023

Tilmeld her

Få det sidste nye i din indbakke

Magainsetfeinschmecker
  • Forside
  • Underholdning
  • Artikler
  • Magasiner
  • Events
  • Om os
  • Kontakt
Copyright 2022 - Alle Rettigheder forebeholdes.

Input your search keywords and press Enter.

Administrer samtykke til cookies
Vi bruger cookies til at optimere vores websted og vores service.
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Præferencer
{title} {title} {title}