OG SKØNNE SMAGSOPLEVELSER
Det historiske sted Fyrkroen nær Gilleleje byder på en
skøn natur, fabelagtig udsigt ud over havet, lækker mad
med mange lokale råvarer og et passioneret værtskab.
Her er man garanteret en suveræn mad- og naturoplevelse.
Når vi gerne vil ud og spise lækker mad, er beliggenheden af spisestedet en vigtig del af et vellykket arrangement. Den rette beliggenhed gør blandt andet, at man kommer i den rette stemning allerede det øjeblik, man kommer til spisestedet.
Et sådant sted er Fyrkroen, der ligger helt vidunderligt ud til vandet nær Gilleleje mellem det gamle og nye Nakkehoved Fyr. Den unikke beliggenhed med den fantastiske udsigt bakkes flot op af en kro, der er indrettet i en smuk
lys og samtidig varm nordisk stil. Her føler man sig med det samme hjemme og godt tilpas. Den hjemlige følelse forstærkes, når man møder Michael og Michelle, der sammen driver Fyrkroen på femte år. De overtog kroen efter at have arbejdet der i flere år, og under deres ledelse har den udviklet sig til at blive et sted, folk kommer langvejsfra for at besøge. Deres vision med at overtage Fyrkroen var at få
den til at være et sted, hvor folk kunne komme og få en god oplevelse med lokale råvarer samt at få en unik oplevelse i forbindelse med alt den smukke natur og historie, der er omkring Fyrkroen, fortæller Michael, der er Fyrkroens kok.
Grønt og kød fra nærliggende gårde Værtsparret har derfor fået opbygget et spisested med en stærk fokus på bæredygtighed og på at bruge så mange lokale råvarer som muligt. Fyrkroen får om sommeren eksempelvis asparges, jordbær, kartofler og rabarber og andet grønt fra Esrumgård, mens deres økologiske kød
kommer fra en gård i Græsted tæt på. Chokoladen henter de hos en chokoladeproducent i Gilleleje, ligesom deres is leveres af en is-producent i byen. Om efteråret får de hver uge besøg af en såkaldt ’svampedame’, der har været ude i
skoven og plukke svampe. Nærheden til havet gør naturligvis, at man kan få fisk i mange udgaver.
”Fisk er en meget vigtig del af vores menukort. På vores frokostkort er der gode muligheder for at få fisk som for eksempel mange slags sild med forskelligt tilbehør, fersk røget laks, rødspættefilet og jomfruhummer. Derudover byder vi til frokost på blandt andet tatar i diverse udgaver, mørbradbøf og pariserbøf, så her er noget for enhver smag,” fortæller Michael, der tilføjer, at de selv bager alt deres brød fra bunden.
Det optimale sted for selskaber
Fyrkroen er det perfekte sted for selskaber og konferencer.
Her afholdes ofte bryllupper, konfirmationer, fødselsdage m.v., da de unikke rammer og den gode mad giver alle gæsterne en fantastisk oplevelse. Her er god plads, og her er mulighed for både at sidde inden- og udenfor. Det er også derfor, Fyrkroen er det oplagte sted for diverse møder og konferencer, hvor der skal serveres bæredygtig og lækker mad. ”Hvis man er interesseret i at afholde sit event eller selskab hos os, tilbyder vi at være med i planlægningsfasen, hvor vi hjælper med alt, så man kan nyde den store dag i fulde drag. Vi har god erfaring med alle slags selskaber
og events, og når man besøger Fyrkroen, er der så mange gode ting til ens rådighed. Her kan man nyde et glas champagne på terrassen og beundre den smukke havudsigt, eller man kan gå en lille tur i skoven og på stranden,” påpeger Michael.
Madoplevelser i ro og fred
Når man er på besøg hos Fyrkroen, kan man ikke undgå at fornemme den bemærkelsesværdige ro og fred tæt på havet og skoven. Her kører ingen biler, og her kan man nyde den smukke natur, de flotte bygninger og de markante hvide fyrtårne til fulde. Det og de gode smagsoplevelser gør, at du er sikret et uforglemmeligt besøg på Nordkystens bedst beliggende spisested!