Har man glemt, at det også er et menneskeligt vilkår at blive glad, så skal man bare tage en tur til Café Rosenhuset i Vedbæk. Og når dagslyset er brugt op, ja, så sætter man sig bare på en strandbænk og kikker på måneskinnet i Øresund
Vedbæk er en badeby, en gang et fiskerleje med et senere badehotel, som vi kender det fra tv-serien. I dag er Vedbæk en privilegeret badeby med smukke ejendomme og vinterbadere i morgenkåber med klipklappere på de kolde fødder på vej hjem fra badebroen. Om sommeren er byen et mylder af strandliv, og midt i duften af tang og havvand og med salt og vand i luften ligger Café Rosenhuset på strandens nordlige græsplæne. Den lyserøde, stråtækte Café Rosenhuset er nok den mest kendte bygning i Vedbæk. Den står på den absolut bedste adresse i byen, og med Christine Boel som den nye bosslady og cafémutter, har caféen fået den fornyelse, som mange i byen har sukket efter. Ja, her serveres sæsonens råvarer og den bedste kaffe.
Lækkerier
Caféen er i dag kendt for sine kulinariske lækkerier, ja, en fyldig brunch, frokost og et lækkert aftensmåltid med nationalretter som stegt flæsk og persillesovs, boller i karry og Butter Chicken med dyrevelfærdskød på tirsdage og onsdage. Andre lækre retter er pokeball, salater og caféens berømte burger. Spis her, spis den hjemme. Mad-to-go eller takeaway, som man vist siger på moderne dansk. Stemningen er den klassiske caféstemning til duften af ristede kaffebønner. Der serveres inde og ude på græsplænen, og når temperaturen stiger og sneen falder, så tænder varmelamperne helt af sig selv med tryllestøv og hygge i loungen. Sådan er ånden i Café Rosenhuset. Hyggeligt skal det være. Fra køkkenteam til personale, alt det vigtige har fået plads. Som brunchcafé, kagecafé, frokostcafé og aftencafé med de klassiske caféretter på menukortet. Når dagslyset så er brugt op, og det er det jo ret tidligt mange måneder om året, så kan man sidde i caféen og kigge på Månen og Mælkevejen, som drysser lyset ned i Øresund.
Personalets yndlingsretter
Med frokostretter som Victorias Favorit, Christinas Yndling, Susannes Fantasi og Sophias Perfekte mundfuld er medarbejderne kommet med helt ind på menukortet. Det er nemlig deres yndlingsretter, der lægger navn til de forskellige retter. Og det er selvfølgelig ikke helt tilfældigt. Teamet i køkkenet og dem på gulvet og bag disken er den største succes i caféen. Uden deres engagement, ingen café. De er de gode oplevelser, og derfor hænger månedens medarbejder altid til højre på væggen uden for hoveddøren med begrundelse til offentlig beskuelse. Og netop medarbejderne engagement er det, der får de lokale til at komme igen og igen. Der kommer her for at spise brunch, frokost, drikke kaffe, spise kage, læse en god bog, sludre med venner eller bare for at lade tankene flyde sammen med bølgerne på stranden. For vedbækgenserne har en særlig tilknytning til stedet, og det er heldigvis gået over al forventning, siden Christina Boel overtog Café Rosenhuset for halvtandet år siden. De nye tiltag er taget godt imod, og der er flere på vej.