Restaurant Hornbæk, der ligger i smukke omgivelser og som er en del af Hornbæk Golfklub, har for nylig fået ny ejer i form af restauratør Jerry Rasmussen. Han laver kvalitetsmad fra bunden og vil gerne byde alle, både golfspillere og ikke golfspillere, indenfor i sin nye restaurant.
Af Lars Graabek
”Vi er en restaurant, der ligger i en golfklub. Det skal forstås på den måde, at vi virkelig er seriøse omkring vores mad. Vi bruger friske kvalitetsråvarer, som så vidt muligt er økologiske og lokale,” siger Jerry Rasmussen, der er manden bag Restaurant Hornbæk. Han åbnede sin nye restaurant den 1. april i år, men han er bestemt ikke nybegynder i forhold til at drive en restaurant i en golfklub. Jerry Rasmussen har nemlig været restaurantchef i både Simons Golfklub og Passebækgård Restaurant – og så er han selv golfspiller.


”Jeg synes, at for mange golfklubber herhjemme har haft lidt af en cafeteriamentalitet, hvor det i høj grad har været frituremad, toast og pomfritter, der har været i fokus. Hvis man laver maden ordentligt og med respekt for råvarerne, får man et godt resultat ud af det. Det er klart, at mange af de golfspillere, som kommer her flere gange om ugen, ikke har råd til de lidt dyrere retter hver gang, så dem skal vi også tilgodese. Vi er en restaurant, der favner alle, og her er åbent for alle. Det er meget vigtigt for mig at slå fast. Vi ligger i et fredeligt og smukt grønt område med en dejlig stor terrasse ud til golfbanen og nyrenoverede lokaler. På den måde synes jeg, at vi kan tilbyde alle, der gerne vil have en god spiseoplevelse, noget,” slår Jerry Rasmussen fast.
Indbydende selskabslokale
Restaurant Hornbæk har på den hyggelige 1. sal et indbydende selskabslokale med plads til 80 siddende gæster med kig fra to altaner ud over de grønne golfbaner. Her kan man blandt andet afholde konfirmationer, fødselsdage, receptioner og andre større arrangementer. ”Alle kan booke lokalerne, som er utroligt velegnede til lidt større selskaber. Der er et smukt lysindfald, fritlagte spær, to store altaner og en smuk udsigt ud over et grønt og frodigt område. Vi kan tilbyde forskellige menuer og er fleksible i forhold til ønsker og behov. Har man eksempelvis brug for en Michelin-kok til at stå for en otte-retters menu, har vi et netværk, der kan sørge for det,” pointerer Restaurant Hornbæks nye ejer.
Foodtruck til lækker catering
Restauranten har anskaffet sig en foodtruck og dermed udvidet mulighederne for at komme ud til private fester. Det kan være et bryllup, som har brug for en østersvogn, et selskab, der gerne vil have velsmagende streetfood, en cocktailbar m.v. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad vi kan servere ude hos folk fra vores foodtruck. Det er catering med fokus på kvalitet og fleksibilitet,” siger Jerry Rasmussen. Han er opvokset på Bornholm, hvor hans forældre drev hotel. Det fik ham ind i branchen, og nu, som 39-årig, mente han, at det var på tid selv at blive selvstændig. Det er indtil videre gået utroligt godt, og Jerry Rasmussen glæder sig utroligt til at tage imod alle gæster, som sætter pris på velsmagende mad lavet fra bunden og med kærlighed.

Restaurant Hornbæk . Bøtterupvej 2B . 3100 Hornbæk . Tlf.: 91 89 14 30