Som en glimtende, nordsjællandsk perle ligger det historiske Skipperhuset ved bredden af Esrum Sø. Her, i baghaven til Fredensborg Slot, kræser dygtige kokke om gæsterne, der gerne valfarter fra København og hele Nordsjælland for at nyde gastronomi på højt niveau midt i det smukkeste landskab
Af Anne Falck
I mange år har det været et elsket udflugtsmål for gæster fra hele Nordsjælland. Skipperhuset, der kan dateres så langt tilbage som 1757, har en ganske særlig charme og en helt unik beliggenhed. Her, ved bredden af den blå sø, med udsigt til den grønne skov, bådebro, chaluphus og egen lille havn, bliver du mødt af gastronomi, der bygger på gode, lokale råvarer og klassiske teknikker, der tilsammen sikrer en spiseoplevelse, der lever op til de smukke omgivelser.
Uanset årstiden er Skipperhuset værd at gæste. Om sommeren kan du nyde et udsøgt måltid mad, mens du finder ro til lyden af sagte bølgeskvulp, og i de lyse sommeraftener sidder du på forreste parket til de magiske solnedgange over Esrum Sø.

Hver årstid sin charme
Resten af året er restauranten bestemt også et besøg værd, for mens Skipperhuset i mange år har været et populært sommertraktørsted, har de nye forpagtere åbent for både selskaber og a la carte året rundt.
Om efteråret, når løvet farves gyldent, indbyder skoven og slotsparken til gode traveture, inden kursen sættes mod et godt måltid i hyggelige rammer. I de kolde måneder byder Skipperhuset på gode muligheder for afslapning og kulinarisk forkælelse med ild i pejsen og en storslået udsigt til vinterlandskabet. Og kommer du i foråret, kan du nyde den blomstrende skovbund med udsigt til den nyudsprungne bøgeskovs lysegrønne løv.

Tradition og fornyelse
Menuen skifter løbende efter årstiden, og det mærkes, at forpagterne har en baggrund indenfor gourmet. Vinkortet er ambitiøst, og som gæst betjenes du af et personale med høj faglighed.
Aftenkortet er præget af et spændende udvalg af snacks. Dertil kommer en række lækre, små bistroserveringer i en lidt mere luksuriøs fortolkning og med inspiration fra såvel det nordiske som det italienske køkken. Menukortet er både indbydende og nuanceret, og sammen med en nutidig opgradering af Skipperhusets kendte og populære nordiske frokost-smørrebrød udgør det en fin balance mellem tradition og fornyelse. Det understreges også af frokostkortets signaturretter, en Skippertoast med hummer, krabbe og rejer med urter i briochebrød eller den klassiske løvemad med tatar, æggeblomme og kaviar.

Skipperallé 6, 3480 Fredensborg • Mail: info@skipperhuset.dk • Tlf. (+45) 4848 1012