Af Anne Falck
Har du noget, du skal fejre, giver Skipperhuset dig mulighed for at holde din næste fest i helt unikke og indtagende omgivelser ved bredden af Esrum Sø. Året rundt byder den historiske bygning også på et indbydende a la carte-menukort, hvor køkkenets høje grad af professionalisme kommer til sin ret.
Charmen og autenticiteten fornægter sig ikke, når man aflægger Skipperhuset i Fredensborg et besøg. Med sine hvidkalkede bindingsværksvægge og småsprossede vinduer afsløres det, at det tidligere kongelige både- og vaskehus ved kanten af Esrum Sø kan dateres så langt tilbage som 1757. I dag byder Skipperhuset i en smukt opdateret version med lette møbler i den lyse, skandinaviske stil indenfor til kulinariske oplevelser på højt niveau. Udvalget af tilhørende vine er bredt og varieret, og alligevel er priserne absolut rimelige.
Ifølge forpagter Anders Pedersen skal det at spise i Skipperhuset være en helhedsoplevelse, der er alle forundt.
“Naturligvis ligger en stor del af vores fokus på maden, men den kan ikke stå alene. Vi ønsker også, at vores gæster oplever, at sammensætningen af menuen spiller sammen med en udsøgt betjening og det ekstra element, som en velvalgt vin kan give. Og så er det vigtigt, at vi prismæssigt ligger i et leje, hvor alle kan være med. Det skal være sådan, at man kan vælge at spise i Skipperhuset en gang eller to om måneden, fremfor at man skal spare sammen til en gastronomisk oplevelse en enkelt gang om året” forklarer Anders Pedersen.
Erfarne kræfter
Han har som restaurantchef og forpagter stået i spidsen for Skipperhuset siden maj 2021. Med erfaring fra seks års ansættelse på Restaurant Sletten i Humlebæk, heraf de to år som souschef, kender han til behovet for et lokalt spisested, der byder på spiseoplevelser, mange ellers må køre til København for at finde. Og allerede nu kan han konstatere, at konceptet er blevet vel modtaget.
“Vi kan mærke, at man lokalt i Fredensborg er gode til at bakke op om os. Vi har etableret en pæn skare stamgæster, der kan lide stedet, og som sætter pris på at spise og drikke godt. Det er vigtigt, også udenfor højsæsonen, ikke mindst et sted som her, hvor der ikke er så mange tilbud, og slet ikke i stil med vores”, siger Anders Pedersen.
I køkkenet er det erfarne kræfter i skikkelse af Troels og Lukas, der styrer. Begge også med en baggrund fra Restaurant Sletten, hvor Lukas også har været souschef, og Troels var kok.
Skiftende arrangementer
Skipperhuset er kendt for sine signaturretter på frokostkortet, en Skippertoast med hummer, krabbe og rejer med urter i briochebrød, eller den klassiske løvemad med tatar, æggeblomme og kaviar. Aftenkortet er præget af mindre retter, hvor der er arbejdet med udtrykket, og det skiftes løbende året igennem.
Udover a la carte og selskaber, hvor der udenfor sommersæsonen er plads til cirka 40 gæster, byder sæsonen frem til foråret også på en række arrangementer af forskellig karakter, bl.a. vildtaftener, vinsmagning og trøffelaftener. Og så gentages en succes fra sidste år med julefrokoster fra midt i november til slutningen af december. Her kan man nyde en veltillavet julefrokost med en god blanding af kendte og traditionelle retter samt spændende, nye indslag, og der kan bookes helt ned til to kuverter.
De forskellige arrangementer kan man finde mere information om på Skipperhusets hjemmeside samt på Facebook og Instagram.
Skipper Allé 6, 3480 Fredensborg – skipperhuset.dk – 48481012 – info@skipperhuset.dk